Μαΐ 23 2013

Βιβλιοθηκη

Published by

αφίσα για βιβλιοθήκη-page-001

Το φθινόπωρο του 2011 ανασυστάθηκε το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Γεωπονικού, με σκοπό την δημιουργία αντιδομών εντός του πανεπιστημίου, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Ζωτικό κομμάτι του στεκιού και κατ’ εμάς ολόκληρου του αντιεξουσιαστικού χώρου πρέπει να είναι η κοινωνική απεύθυνση. Τα στέκια και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι οφείλουν να αποτελούν κέντρα αντιπληροφόρησης και γνώσης. Με αυτόν λοιπόν τον σκοπό λειτουργεί στο στέκι μας από τον Φεβρουάριο του 2013 δανειστική βιβλιοθήκη.

Η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης πραγματοποιείται με ελευθεριακές δομές. Φυσικά, δεν υπάρχει αντίτιμο για το δανεισμό κάποιου βιβλίου, καθώς η γνώση δεν μπορεί να μετρηθεί με χρήματα. Επίσης, δεν θέτουμε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο επιστροφής των βιβλίων, έχοντας πίστη στη συνέπεια του δανειζόμενου. Παρότι προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία του ιδεολογικού μας χώρου, στηρίζουμε τον διάλογο των ιδεών και τον πλουραλισμό στην γνώση η οποία δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι στρατευμένη και μονόπλευρη, διαθέτοντας έτσι και βιβλία που δεν μας εκφράζουν απόλυτα ιδεολογικά.

Σε μια εποχή σκοταδισμού, ιδέες επικίνδυνες για το καθεστώς στοχοποιούνται. Τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης», σαν γνήσια κατευθυνόμενα όργανα της εξουσίας παρουσιάζουνε χώρους σαν τον δικό μας ως εστίες ανομίας και φυσικά δεν κάνουν καμία αναφορά στο ιδεολογικό μας υπόβαθρο, εμμένοντας σε γενικότητες όπως ότι θέλουμε να σκορπίσουμε τον πανικό και το χάος και να υπονομεύσουμε τη δημοκρατία. Θεωρούμε την βιβλιοθήκη απάντηση σε αυτήν την επίθεση, δεν κρύβουμε το πρόσωπο μας και το ποιοι είμαστε, εν αντιθέσει θέλουμε να το διαδώσουμε και να φέρουμε τις ιδέες μας κοντά στην κοινωνία.

 

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ,

ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ

Πατήστε εδώ για να δείτε την λίστα των βιβλίων, της δανειστικής βιβλιοθήκης.

No responses yet

Leave a Reply

css.php