Κατηγορίες
Στέκι Γεωπονικού Συμβούλια Διοίκησης Φοιτητικά

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

Το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί μεθοδευμένα τα τελευταία χρόνια στοχεύουν στην περαιτέρω εξαθλίωση και υποβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με το νέο νόμο πλαίσιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή απ’το 2011 (νόμος Διαμαντοπούλου), η πλήρης και συστηματοποιημένη ισοπέδωση της υποτιθέμενης έως τώρα δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ο συγκεκριμένος νόμος περιλαμβάνει τις εξής μεταρρυθμίσεις:

  • Διακοπή δωρεάν συγγραμμάτων

  • Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

  • Κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας (διακοπή χρηματοδότησης σε φοιτητικές εστίες και διακοπή δωρεάν σίτισης)
  • Εντατικοποίηση των σπουδών (Ν+2 χρόνια φοίτησης)

  • Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

  • Εισαγωγή των Συμβουλίων Διοίκησης

Τα λεγόμενα και χιλιοειπωμένα λοιπόν Συμβούλια Διοίκησης, θα αποτελούν το νέο διοικητικό όργανο εντός των σχολών. Το εκάστοτε συμβούλιο θα απαρτίζεται από: οκτώ (8) καθηγητάδες, έξι (6) εξωπανεπιστημιακούς (μάνατζερ) και ένα φοιτητή-κομματόσκυλο, εκλεγμένο με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου οργάνου, που αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο στάδιο εφαρμογής του εν λόγω νόμου, εκτός των προαναφερθέντων αλλαγών που θα επιφέρει (διακοπή δωρεάν παροχών, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, εντατικοποίηση σπουδών κτλ) θα οδηγήσει σε άμεσες απολύσεις εργαζομένων της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον έλεγχο και την καταστολή κινηματικών διαδικασιών και αγώνων εντός του πανεπιστημίου καθώς και στην «κατασκευή» ενός φοιτητή-μαριονέτα, που οι γνώσεις που θα του παρέχονται θα περιορίζονται μονάχα στα στενά πλαίσια της αγοράς. Τέλος με την εισβολή των εταιρειών και κάθε λογής μανατζαρέων, που το μόνο μέλημα τους είναι η αποκόμιση χρηματικού κέρδους και σε καμία περίπτωση η αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, οδεύουμε προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Την Τετάρτη 24/10, θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά η δεύτερη απόπειρα εκλογής των μελών του συμβουλίου διοίκησης στη Γεωπονική Σχολή, μετά απ’την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια που έλαβε χώρα την Τρίτη 27/3/2012, όπου και σπάστηκαν τόσο από φοιτητές όσο και από εκπαιδευτικούς.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν την επιτακτηκότητα της παρουσίας και της συμμετοχής όλων μας, στην διαδικασία μπλοκαρίσματος των εκλογών. Δε θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και την εισαγωγή αφεντικών μέσα στις σχολές μας. Κανένας σπόνσορας δε θα ξεπουλήσει την παιδεία και κατ’επέκταση τις ζωές μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10, 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

 

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Γεωπονικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *