Κατηγορίες
Αλληλεγγύη Αυτοοργάνωση Καταλήψεις Στέκι Γεωπονικού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στα πλαίσια της εξασφάλισης της εικόνας της τάξης, της ασφάλειας και της νομιμότητας που προσπαθεί να πουλήσει το κράτος αυτές τις “άγιες μέρες”, κάνει δώρο στους φοβισμένους του πολίτες την επίθεση στον “μεγάλο εχθρό”, που απειλεί να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία της κατά τα άλλα ελεύθερης και δημοκρτικής κοινωνίας.

Στις 20/12 τα σκυλιά του κράτους επιτίθενται στην 23χρονη κατάληψη της Villa Amalias, ενώ λίγο αργότερα, στις 28/12 καταπατώντας ο πανεπιστημιακό Άσυλο, εισβάλλουν στο στέκι της ΑΣΟΕΕ και κατάσχουν τον εξοπλισμό του σταθμού “Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασεις” 98fm. Τα γενναιόδωρα αυτά δώρα διαδέχθηκε μια νέα διπλή επίθεση στις 9/1, εισβάλλοντας τόσο στην ανακατάληψη της Villa Amalias, όσο και στην κατάληψη Σκαραμαγκά επί της οδού Πατησίων.

Η λυσσαλέα επίθεση του κράτους σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους δεν ειναι διόλου τυχαία! Σε μια περίοδο κοινωνικοπολιτικής κρίσης, στόχος είναι η ισοπέδωση της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, των αντιστάσεων και των συλλογικών μας αγώνων, αφήνοντας σαν μόνη επιλογή το δρόμο του φόβοου και της υποταγής στο γενικότερο πλαίσιο αποξένωσης και κοινωνικού κατακερματισμού.

Έτσι επιλέγουν να καταστρέψουν τους χώρους που στεγάζουν όχι μόνο τα όνειρα όλων εμάς που διαλέγουμε το δρόμο της αυτοοργάνωσης και της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και τις ίδιες τις αντιδομές που προσπαθούμε να χτύσουμε κόντρα στον ετεροκαθορισμό και την ανάθεση.

Οι χώροι αυτοί είναι χώροι πνευματικής καλλιέργειας, ιδεολογικών ζυμώσεων, οργάνωσης της δράσης μας και διασκέδαση χωρίς φόρμες και καλούπια. Γιατί εκτός από τα “δολοφονικά μπουκάλια” μπύρας και το πετρέλαιο για τη σόμπα, για την οποία μας ενημερώνουν τα Μέσα Μαζικής Εκαπάτησης, στην κατάληψη της Villa Amalias στεγάζονται δανειστική βιβλιοθήκη, συναυλικός χώρος, αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο, συζητήσεις, εκδηλώσεις και πολλά ακόμα. Γιατί το στέκι της ΑΣΟΕΕ εκτός των άλλων, έχει σταθεί στο πλευρό των μεταναστών μικροπωλητών που δέχονται την καθημερινή βία των μπάτσων έξω από τη σχολή. Γιατί ο 98fm καιρό τώρα αποτελεί μια δυνατή φωνή αντιπληροφόρησης. Γιατί στην κατάληψη Σκαραμαγκά εκτός από αντιασφυξιογόνες, κουκούλες , τροχούς και τρυπάνια, υπάρχει ξελουργείο, συνετγείο επισκευής ποδηλάτων, μουσικό στούντιο, αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο, αίθουσα προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη/ανγνωστήριο, αίθουσα μαθημάτων αυτομόρφωσης, δωμάτιο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, αίθουσα χωρού και πολλά ακόμα.

Ξεκάθαρα λοιπόν ως εστίες αντίστασης και ανατροπής, οι χώροι αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι, όχι για την κοινωνία αλλά για το κράτος, αποτελώντας το ανάχωμα στην ομοιογένεια και τη χειραγώγηση που αυτό θέλει να επιβάλει ώστε να διασφαλίσει την εξουσία του.

Όσο και να μας χτυπούν όμως, οι ιδέες μας δεν καταστέλλονται, δεν φυλακίζονται και δεν πεθαίνουν.Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που συνελήφθησαν όχι επειδή διέπραξαν κάτι μεμπτό ή επιζήμιο για την κοινωνία, αλλά γιατί επέλεξαν το δύσκολο δρόμο της αντίστασης σε ένα σάπιο κόσμο. Προτάσσουμε τις φλόγες της συνείδησής μας μέχρι η φώτια να κάψει και το τελευταίο απομεινάρι του νοσηρού συστήματός τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 92 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ VILLA AMALIAS

ΚΑΙ ΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 12 ΓΕΝΑΡΗ

12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Γεωπονικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *