Κατηγορίες
Αντιρατσισμός Αντιφασισμός Στέκι Γεωπονικού Φοιτητικά

ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΝΤΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ…

ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΕΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,

ΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

Τον τελευταίο καιρό οι δράσεις παρακρατικών οργανώσεων, που βρίσκουν ευνοϊκά πατήματα σε συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικές παρατάξεις, αυξάνονται ραγδαία, πάντα με την προκλητική συγκάλυψη του κράτους. Η καταστολή και οι επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και εγχειρήματα αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο.

Άλλη μια τέτοια στοχευμένη επίθεση έγινε και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Γεωπονικού, χώρο που έχει καθαρά αντιφασιστική θέση και δράση. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15/10 διαπιστώθηκε από άτομα του στεκιού απόπειρα παραβίασης της πόρτας του χώρου. «Εντελώς τυχαία», το Σάββατο 13/10, η ΔΑΠ διοργάνωνε πάρτυ στο χώρο της σχολής. Προφανώς και πιστεύουμε ότι η ανάμιξη της ΔΑΠ στο περιστατικό αυτό δεν είναι καθόλου τυχαία. Άλλωστε, η συγκεκριμένη παράταξη είναι γνωστή για την υπόθαλψη φασιστοειδών στις τάξεις της.

Διαχρονικά η ΔΑΠ, ως γνήσιο τσιράκι του κράτους και του συστήματος, δεν δίστασε να εφαρμόσει φασιστικές πρακτικές για την διαφύλαξη των συμφερόντων τους. Ένα απ’τα πιο πρόσφατα παραδείγματα της τραμπούκικης συμπεριφοράς τους αποτελεί η περίπτωση του ΤΕΙ Θεσ/νίκης. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως γνησία κομματόσκυλα προπηλάκισαν φοιτητές που τάχθηκαν εναντίον τους, ενώ χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό κάποιοι από αυτούς έβγαλαν και μαχαίρια, θέλοντας έτσι να δείξουν την υπεροχή τους. Να μην ξεχνάμε άλλωστε πως ηγετικό στέλεχος της παράταξης αυτής στο ΤΕΙ Θεσ/νίκης έχει σχέσεις με τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζονται μόνο με τη ΔΑΠ, αλλά και με τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών των δυο κομμάτων μέσα στη βουλή είναι καθαρά πλασματικές. Λίγο πολύ είναι γνωστό ότι τα πρώτα χρονιά της ύπαρξης της η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτούνταν από την ΝΔ για την πραγματοποίηση των πογκρομ της, ενώ ανέκαθεν με τις ευλογιές της είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση, τα ναζιστικά καθιζήματα δέχονταν τη συγκάλυψη των μπάτσων.

Με βάση και τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε πως ο φασισμός δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος μονό στα στενά όρια της Χρυσής Αυγής, αλλά επεκτείνεται και στην ευρύτερη κοινωνία. Αυτό αποδεικνύεται ακράδαντα, τόσο από την καταστολή των σκυλιών του κράτους και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης όσο και από την τρομοκρατία των εργοδοτών στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και τον εκφοβισμό των φοιτητών «προσφέροντας» τεχνοκρατική, εντατικοποιημένη και άνευ αξίας εκπαίδευση.

Ιδεολογία και φασισμός είναι ένα σχήμα οξύμωρο. Ένα είναι το δόγμα του: Άγριος διαχωρισμός των ανθρώπων, όχι μονό ταξικός αλλά και φυλετικός. Σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξάπλωσης του, θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αντιστεκόμαστε συλλογικά στα σάπια παιχνίδια του κράτους και σε κάθε τσιράκι του.

“…Ο φασισμός είναι η θηλιά στο λαιμό των ανήσυχων λαών και το μακρύ ματωμένο χέρι της αμήχανης αστικής τάξης, σε περιόδους κρίσης…”

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Γεωπονικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *