Κατηγορίες
Αλληλεγγύη Στέκι Γεωπονικού Φοιτητικά

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ορμόμενοι τόσο απ’τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες 2 εβδομάδες, όσο και απ’τα ενδοπανεπιστημιακά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, παίρνουμε την πρωτοβουλία ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΓΠΑ να τοποθετηθούμε στη Γενική Συνέλευση.

Σε καιρούς που η κρατική βία και καταστολή έχει να επιδείξει την πιο βάναυση μορφή της και μια ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, η ΓΣ θα έπρεπε να λειτουργεί ως μέσο συνδιαμόρφωσης και αντιπληροφόρισης, απαλλαγμένη από ιεραρχικές δομές και σάπια παραταξιακά παιχνίδια. Η χειραγώγηση του φοιτητή-μαριονέτα και κομματική πασαρέλα με ψηφοθηρικό στόχο είναι μερικά απ’τα χαρακτηριστικά που έχουν διαστρεβλώσει τελείως τη σημασία της. Ολόκληρος ο φοιτητικός κόσμος αποπροσανατολισμένος απ’την απειλή του νέου πανεπιστημιακού, νόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, απέχει με τις «ευχές» του κράτους από κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα. Τόσο η εντατικοποίηση των σπουδών με τα Ν+2 χρόνια φοίτησης, η ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου, η διακοπή δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, η αλλαγή των διοικητικών δομών, όσο και η κατάργηση του ασύλου συμβάλουν αφενός στην καταστολή των αγώνων των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου και αφετέρου στον περεταίρω εκφασισμό της κοινωνίας σε όλους τους τομείς της.

Την ίδια στιγμή ένα κομμάτι της κοινωνίας εξεγείρεται αδιάκοπα απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς που έχουν τις καταβολές τους σε φασιστικές πρακτικές, βιώνοντας έτσι καθημερινά στο πετσί τους την απρόκλητη καταστολή και βία από μπάτσους, TV, νεοναζί.

Συγκεκριμένα στις 26/9, ημέρα Γενικής Απεργίας, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στοχευμένα στις συγκεντρώσεις των λαϊκών συνελεύσεων και πρωτοβουλιών στις γειτονίες του Ζωγράφου και του Μπραχαμίου. Το όργιο της καταστολής, τόσο στις γειτονιές όσο και στο κέντρο, συνεχίστηκε με δεκάδες ξυλοδαρμούς, προσαγωγές και συλλήψεις. Το βράδυ της ίδιας μέρας το σκηνικό αστυνομικής βαρβαρότητας συνεχίστηκε στην πλατεία Γαρδένιας, στου Ζωγράφου, με σκοπό να διαλύσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Τα καθεστωτικά μέσα δεν έχασαν την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν και να διαπομπεύσουν κάποιους απ’τους συλληφθέντες.

Στις 30/9 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική μοτοπορεία-περίπολος ενάντια στα πογκρόμ που πραγματοποιούν σε βάρος των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας από ναζιστικά καθιζήματα. Η μοτοπορεία χτυπήθηκε από μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 15 συντρόφων. Την επόμενη κιόλας μέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τα σκυλιά του κράτους ασκώντας πρακτικές αδικαιολόγητης βίας, προσάγουν μέρος του αλληλέγγυου κόσμου που είχε συγκεντρωθεί και μετατρέπουν σε συλλήψεις 4 εξ αυτών. Στο κολαστήριο της ΓΑΔΑ ακολούθησαν σκηνικά έντονης σωματικής και ψυχολογικής βίας και εξευτελιστικοί σωματικοί έλεγχοι.

Στις 4/10 οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά πραγματοποίησαν εισβολή στο Πεντάγωνο διαικδικόντας τα δεδουλευμένα. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω απ’το Υπουργείο Άμυνας και εν συνεχεία εισέβαλλαν μέσα στο χώρο. Οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν άγρια στους εργαζόμενους, προβαίνοντας σε 127 συλλήψεις.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 9/10 που η αστυνομοκρατία έφτασε στο ζενίθ της, με την εφαρμογή χουντονόμων οι προσαγωγές ξεπέρασαν τις 217.

Το κράτος και οι μηχανισμοί του επομένως, επιστρατεύουν κάθε δυνατό μέσο για να καταβάλουν κάθε άτομο που επιλέγει να στέκεται μαχητικά σε κάθε ευκαιρία-αφορμή εναντίον του. Τέτοιες τακτικές δεν τρομοκρατούν κανέναν. Αντιθέτως μας συσπειρώνουν στο δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Γεωπονικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *